Süleyman Aksoy

Ölüm Tarihi: 12 Temmuz 1999

Malatya-Akçadağ doğumlu- Konfeksiyon işçisi..
28 Nisan 1999 tarihinde Hollanda’dan sınırdışı edildikten sonra askere alınan Süleyman Aksoy’un 12 Temmuz 1999 tarihinde görev yaptığı GATA’da bulunan bir köprüden aşağı atlayarak intihar ettiği açıklandı.
Konuyla ilgili olarak 17 Şubat 2000 tarihinde derneğimize başvuruda bulunan Süleyman Aksoy’un babası Ali Aksoy, “Oğlum 1993 yılında Almanya’ya gitti. Almanya’da mültecilik talebinin red edilmesi üzerine ingiltere’ye kaçak olarak gitmeye çalışırken Hollanda’da polis tarafından gözaltına alındı. Hollanda’da bir cezaevinde 6 ay tutuklu kaldıktan sonra 28 Nisan 1999 tarihinde sınırdışı edildi. Atatürk Havalimanı’nda görevli polislerce gözaltına alındıktan sonra 2 gün boyunca gözatında tutuldu. 2 Mayıs’ta askerlik şubesine teslim edildi. Oğlum Acemi Askerlik görevini Etimesgut’ta yaptı. Dağıtım izni için eve geldi ve evde 10 gün kaldı. Usta Er olarak Ankara’daki GATA Hastanesi’ne verildi. Orada Piyade Er olarak göreve başladı. 3 Hafta dolmadan 12 Temmuz 1999 tarihinde GATA Köprüsü’nden aşağı atlayarak intihar ettiği haberini aldık. Oğulumun cenazesini teslim aldıktan sonra 13 Temmuz 1999 tarihinde gömdük. Oğlumun ölüm haberini almadan 3-4 gün önce oğlum eve arayarak annesiyle telefonda görüşmüş ve ” anne, beni hem göreve gönderiyorlar, hemde takip ettiriyorlar, nasıl iş anlayamadım” demiş.
Biz ailece Süleyman’ın intihar ettiğine inanmıyoruz. Askeri yetkililer bize “oğlunuz, nişanlısı terkettiği için bunalıma girdi ve intihar etti” dediler. Fakat bu mümkün değil çünkü oğlumun her hangi bir nişanlısı yok. Süleyman’ın öldürüldüğünü düşünüyoruz. Hollanda Devletinden de davacıyım. Suçlu buluyorum. Eğer oğlumu geri göndermeselerdi böyle bir sonuç olmazdı.” Diyerek derneğimizden hukuki yardım talebinde bulunmuştur.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Yorum bırakın