Maşallah Yılmaz

Ölüm Tarihi: 1 Ekim 1999

Muş  doğumlu – Demirci. Şırnak’ta askerlik yaptığı sırada intihar ettiği açıklanarak cenazesi yakınlarına teslim edilen Maşallah Yılmaz’ın ağabeyi Abdullah Yılmaz, 4 Şubat 2000 tarihinde derneğimize başvuruda bulunarak ” Maşallah, barış sürece ile birlikte üç kere polis tarafından Bursa’da gözaltına alındı. Her seferinde askere gitmesi için tehdit ediliyordu. Bunun üzerine askerlik görevini yapmak üzere ısparta’ya gitti. Ancak buruda da keyfi bir biçimde gözatına alınarak işkenceye maruz kaldı. Acemi Askerliği bitince usta er olarak Şırnak’a gönderildi. Kendisiyle yaptığımız telefon görüşmelerinde kendisine kötü davranıldığını, yüzüne karşı inançlarına ve yakınlarına küfür edildiğini, can güveniliğinden endişe ettiğini söylüyordu.
1 Ekim 1999 tarihinde intihar etti diyerek bize Maşallah”n cenazesini teslim ettiler. Ardında tüm aile bireylerine ayrı ayrı yazılmış mektuplar verildi bizlere ve bu mektupları Maşallah’ın yazdığı söylendi. Biz bu mektupların düzmece olduğu düşüncesindeyiz çünkü, Maşallah hiçbir mektubunu Mehmetçik diye bitirmezdi. Mektuplarını hep son imparator diye bitirirdi.
Bu şüphelerimiz üzerine yaptığımız araştırmada kardeşimin JİTEM mensubu Uzman Çavuş Murat Avcı tarafından kasten öldürüldüğünü öğrendik. Ve davacı olduk. Bu kişi “müessir fiil’den 5 ay hapis cezası aldı. Ancak bu ceza Yargıtay’da bozulunca aynı mahkeme bu sefer beraat verdi. Kardeşimin ölümünden sorumlu olanlar serbestçe dolaşıyor” diyerek derneğimizden hukuki yardım talebinde bulunmuştur.
Yılmaz ailesi, Maşallah Yılmaz’ın askerde ölümünden sonra konuyla ilgili olarak tüm yetkili mercilere suç duyurusunda bulunmuşlardır. Bu suç duyuruları sonucu Uzman Çavuş Murat Avcı ” ölüme sebebiyet vermek”ten tutuklanıp Diyarbakır Kapalı Cezaevi’ne konulmuş. Ancak bir süre sonra tahliye edilmişttir.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Yorum bırakın