İsmail Güneş

Ölüm Tarihi: 23 Mart 1999

Malatya-Akçadağ doğumlu- Tekstil işçisi
Mehmet Ali Güneş, kardeşi İsmail Güneş’in Kıbrıs’ta askerlik yaptığı sırada intihar ettiğinin kendilerine bildirildiğini beyan ederek, ” Kardeşim İsmail Güneş, Sivas’ta bir buçuk ay acemi askerlik yaptıktan sonra Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri’ne usta er olarak gitmiştir. Ancak Kıbrıs’a gittikten 1 ay sonra yani 23 Mart 1999 tarihinde kardeşimin “silahla intihar ettiği” haberini aldık. Kardeşim acemi Birliği’nden dağıtım izni için eve geldiğinde oldukça sevinçli idi. Her hangi bir moral bozukluğu yoktu. Usta Birliği olan Kıbrıs’a da mutlu bir şekilde gitti. Bize ölüm haberi ulaşmadan iki gün önce İsmail’le yaptığım bir telefon görüşmesinde “çok mutlu olduğunu, her hangi bir sağlık probleminin olmadığını” söyledi. Bende parası olup olmadığını sorduğumda bana yeteri kadar parasının olduğunu söyledi. Hatta bana kendisinde bulunan banka kartının Kıbrıs’ta çalışmadığını, kendi adına Yapı Kredi Bankası’na bir hesap açmamızı istedi. Telefonda sesi son derece neşeli idi. Telefon görüşmesi sırasında benimle sürekli şakalaştı. Herkese selam söyleyerek telefonu kapattı.
Bu telefon görüşmesinden bir ay önce yaptığım telefon görüşmesi sırasında, kendisi konuşma zorluğu çekince bir iki kelime “Kürtçe” konuştu. Tam o sırada ahizeden kardeşime birilerinin bağırdığını duydum. Bunun üzerine kardeşim konuşmasına Türkçe olarak devam etti.
Biz alice, kardeşim İsmail Güneş’in intihar ettiğine inanmıyoruz. İntihar edecek bir yapısı ve nedeni yoktu. Kardeşimin ölümü son derece şüphelidir” diyerek derneğimizden hukuki yardım talebinde bulunmuştur.
Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri, 230. Motorlu Piyade Alayı – 2. Tabur, 5. Bölük’te askerlik görevini yaptığı sırada “intihar” ettiği açıklanan İsmail Güneş’in davasını derneğimiz avukatlarından Gülseren Yoleri takip etmektedir.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Yorum bırakın