Orhan Mutlu

Ölüm Tarihi: 29 Ekim 2009

Trabzon 48`inci Motorlu Piyade Tugayı Komutanlığı Boztepe Askeri Kışlası`nda askerliğini yapan Diyarbakır nüfusuna kayıtlı 21 yaşındaki Orhan Mutlu`nun ölümü konuyu yeniden gündeme taşıdı. Mutlu`nun ölümü de ifadelere intihar olarak yansıdı. Silahını göğsüne ateşleyerek `intihar ettiği` öne sürülen Diyarbakırlı genç kaldırıldığı hastanede  yaşamını yitirdi. Bu ölümle ilgili de soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Mutlu`nun göğüs bölgesinden ve yakın mesafeden tek mermi ile intihar ettiği öne sürülüyor. Bugüne kadar askerde kötü muamele, işkence, hakaret, ağır cezalandırmalar, cezalandırma sırasında ölüm, şüpheli ölüm, yapılan uygulama sonucu askerlerin psikolojik travma geçirmesi gibi olaylar bir çok kez gündeme gelmiş olmasına rağmen TSK’dan ikna edici açıklamalar gelmedi. Yaşanan ölüm ve diğer olaylara ilişkin her defasında gerekli soruşturmanın başlatıldığı açıklamalarının ardından `kaza` ya da `intihar` sonucuna varılarak dosyalar kapatılırken çocukları ölen bir çok aile `intihar değil, öldürüldü` iddialarında bulundu. Aileler insan hakları kuruluşlarına yaptıkları bir çok başvuruda ölümlere ilişkin kendilerine otopsi raporlarının verilmediğini ve yeniden otopsi yapılması taleplerinin de reddedildiğini söylediler.

Askeri Kışla’da piyade er Orhan Mutlu, nöbet sırasında kendi tüfeğiyle intihar etti.

Trabzon 48’inci Motorlu Piyade Tugayı Komutanlığı Boztepe Askeri Kışlası’nda piyade er Orhan Mutlu, nöbet sırasında kendi tüfeğiyle intihar etti.

Olay dün gece geç saatlerde meydana geldi.

Boztepe Askeri Kışlası’nda nöbet tutulan bölgelerden birinden silah sesi gelmesi üzerine, nöbet alanına giden askerler, Diyarbakır nüfusuna kayıtlı 21 yaşındaki piyade er Orhan Mutlu’yu göğsünden vurulmuş halde buldu.

Ağır yaralı olarak Trabzon Ahi Evren Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanesi’ne kaldırılan 4 aylık asker Mutlu, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Dün akşam nöbet sırasında göğsünden vurulmuş olarak bulunan piyade er Orhan Mutlu’nun cesedi Adli Tıp Kurumu’nda incelendi.

Göğüs bölgesinden ve çok yakın mesafeden tek mermi yarası aldığı öğrenilen er Orhan Mutlu’nun tüfeği göğsüne dayayarak tetiği çektiği ve intihar ettiği belirlendi.

Orhan Mutlu’nun cenazesi Diyarbakır’a gönderilecek

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Yorum bırakın