İlyas Savuran

Ölüm Tarihi: 22 Eylül 2006

İlyas Savuran (Diyarbakır )tarihinde istanbul alemdağ kışlası eğitim taburunda nöbet tuttugu sırada intihar ettiği söylenildi.

İlyas Savuran’ ın amcası Ali Savuran, Diyarbakır Merkez Komutanlığı ile Alemdağ Kışlası Eğitim Taburu’ndan yetkili bir yarbayın kendilerini aradığını ve İlyas’ın gece 03.00 sıralarında nöbet tuttuğu sırada nöbet değişimi için gelen askerleri tanımadığı için silahıyla taradığını bildirdiklerini ifade etti. Amca Savuran, kendilerini arayan yarbayın, İlyas’ın diğer askerleri taramasının ardından kendisini intihar ettiğini belirttiğini kaydederek, İlyas’ın askerliğinin bitimine 2 ay kala intihar etmesinin zor olduğunu söyledi. Yetkililer hakkında dava açacaklarını belirten Amca Savuran, Türkiye’de sonuç almaları halinde davayı AHİM’e taşıyacaklarını kaydetti. Askeri
yetkililerin İlyas’ın intihar etmesi nedeniyle resmi tören düzenlemeyeceklerini aktardığını belirten amca Savuran, ancak öldürdüğü iddia edilen asker için ise bayrak töreni düzenleneceğinin bildirildiğini söyledi.amcası,Yeğenim lise mezunuydu. Babası derici, herhangi maddi bir sıkıntısı yoktu. Çok neşeli biriydi. Kimlikte yaşı büyüktü. Normalde silah kullanmasını bile bilmezdi. Eline almasını bilmezdi. Arkadaşları onu çok seviyordu. Sevilen bir çocuktu. Arkadaşları onun için ağlıyor” dedi.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Yorum bırakın